Salesforce Spring ’21 release

The Release Date voor Spring ’21 hangt af van je Salesforce instance. Maar de belangrijkste datums zijn: 16 Jan, 6 Feb, 12 Feb & 13 Feb. Indien je weet op welke Salesforce instance je productie omgeving is opgenomen, dan kun je via Salesforce Trust zien wanneer de release voor jouw org gaat plaatsvinden. Click op Maintenance en daar zal de datum van de Salesforce Spring Release zichtbaar zijn.

Hierbij een overzicht van onze favorieten items in de spring release.

Flows the way to go. Time based actions toegevoegd aan flow.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten automation tools, process builder, workflow, apex en approval flows. Maar flow is the way to go! Vanaf deze release is het mogelijk om time-based actions aan te maken. Hiermee wordt het gat tussen process builder en flow wederom kleiner gemaakt.

Eenvoudig records delen met manual sharing.

Vanaf de Spring ’21 release, kunnen gebruikers records eenvoudig delen met andere gebruikers en gebruikersgroepen door op de “Sharing” button te klikken. Voorheen moest er altijd geswitched worden naar Salesforce Classic om dit te bewerkstelligen. Handmatig records delen is alleen beschikbaar voor leads, accounts, contacts, opportunities, cases en custom objecten.

Field Service Lightning: Appointment Assistent.

Vanaf de Spring ’21 release, is het binnen Field Service Lightning mogelijk om met de Appointment Assistent functionaliteit, een sms bericht naar klanten te versturen met daarin real-time updates met betrekking tot de serviceafspraak. Zo kan de real-time aankomsttijd worden doorgegeven en de live locatie van de field engineer kan ook gevolgd worden. Deze functionaliteit zorgt voor meer transparantie richting de klant en het levert een sterkere klantenbinding op.

Lightning Web Components preview.

Tijdens het bouwen van een Lightning Web Component kun je nu een preview bekijken in je project, nog voordat je je wijzigingen pusht naar een Salesforce org. Het resultaat van je wijzigingen en eventuele bugs zie en vind je zo veel sneller.

Walkthrough steps

Er gebeurt veel op het gebied van User Engagement. User Engagement is KEY voor de adoptie van de functionaliteiten die je als development team live zet. Daarnaast is Employee Satifaction (eSat) een KPI die je steeds vaker terugziet bij onze klanten, en terecht! User Engament speel een grote factor in de score van deze KPI.

Mijn favoriete nieuwe feature van de Spring ’21 release is daarom: Add Walkthrough Steps That Go Beyond New, Edit, and Clone Pages. Deze feature maakt het mogelijk om Salesforce gebruikers door een heel proces te leiden (i.p.v. knoppen training). Met deze feature kan je de juiste instructie aanbieden op het juiste moment en op de juiste plaats, namelijk in de applicatie op de pagina waar de gebruiker op dat moment aan het werk is.  Deze manier van instructies geven is in mijn optiek DE standaard voor de toekomst. Deze manier van aanbieden van instructies sluit naadloos aan op een CI/CD benadering waarbij elk moment van de dag nieuwe features (met de juiste instructie) live gezet kunnen worden.

Salesforce Meetings

Een enorme verbetering op het gebied van digital sales enablement en in tijden van ‘alles op afstand’ relevanter dan ooit is de komst van Salesforce meetings in deze release. Met deze nieuwe functionaliteit biedt Salesforce een set van functionaliteiten aan waarmee vertegenwoordigers alle essentiële informatie bij de hand hebben om direct vanuit hun CRM systeem een videogesprek met de klant te starten!

Stay posted
Menu